Kıymaya, soğan, ekmek, tuz ve karabiber koyup, iyice yoğuralım. 6 adet köfte hazırlayıp, elimizde yassılaştıralım. İçine minik parçalara ayırdığımız gravyer peynirini görünmeyecek bir biçimde doldurup, kapatalım. Köfteleri dikkatli bir şekilde ızgarada pişirelim. Makarna, sebze ya da türlü garnitürlerle birlikte servis yapalım.
MALZEMELER
* 500 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 2 dilim bayat ekmek
* 6 adet gravyer peyniri
* Tuz
* Karabiber
Zeytinli açma
Bir kabın içine ılık süt, ılık su, zeytinyağı, un, maya, şeker ve yumurta aklarını koyarak iyice yoğurun ve hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru üç parçaya ayırıp açın. Her bir parçaya yumuşak haldeki margarinden sürüp, buzdolabında bir saat bekletin. Hamurlardan iri yumurta büyüklüğünde parça kopartıp elinizle açın. Üzerine zeytin ezmesi sürüp, açma şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
* 1 su bardağı ılık süt
* 1.5 su bardağı ılık su
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 250 gr. yumuşatılmış margarin
* Kibrit kutusu kadar yaş maya
* 1 çay bardağı şeker
* 2 yumurtanın akı (içine)
* 2 yumurtanın sarısı (üzerine)
* 2 çorba kaşığı zeytin ezmesi
* 1 kilo un
Kafkas çorbası
Et suyunu ateşte kaynatın. Yumurtaları mikserle 5 dakika çırpın. Unu, galeta ununu, muskatı ekleyip, tekrar karıştırın. Bu karışımı kaynayan et suyuna ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuzunu, karabiberini ekleyin. Üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini serpip servis yapın.
MALZEMELER
* 2 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* 6 su bardağı et suyu
* 2 çorba kaşığı galeta unu
* 1 çorba kaşığı un
* Muskat
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 21 Nisan 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/21/gny/haber,0588FC223CC54DAB8B867CAB64D0869B.html
Tüm hakları saklıdır.