Öncelikle patatesi rendeleyip, soğanı küçük küçük doğrayın. Bir kabın içine soğanı, patatesi, pirinci, naneyi, şekeri, tuzu ve karabiberi koyup, karıştırın. Yaprakları haşladıktan sonra hazırladığınız içle sarın. Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerini örtecek kadar su ekleyerek, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Hazırladığınız sarmaları servis tabağına alın ve limon suyu ile servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik* 250 gr. yaprak
* 1 komposto kasesi pirinç
* 2 adet soğan
* 500 gr. patates
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 limonun suyu
* Kuru nane
* Karabiber
* Tuz
Yayın tarihi: 29 Nisan 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/29/gny/haber,409A86D364A546678147E66A885A9B49.html
Tüm hakları saklıdır.