kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Kürtaj ulusal utancımız"

Yeni Haber
Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, dünyada kürtaj oranının en fazla olduğu ülkesinin modern bir ulus olması için "ulusal utancımız" şeklinde nitelediği çocuk aldırma sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Singh, "Kız Çocuğu Kurtar" isimli bir konferansın açılışında yaptığı konuşmada, "Dürüstçe bu problemle yüzleşmeliyiz. Hiçbir toplum ve ulus, eğer insanlığın neredeyse yarısını teşkil eden kadınlara karşı ayrımcılığa yönelik kürtaj uygulamasını sürdürürse uygarlaşmaya muktedir olamaz" dedi.

Uzmanlar, Hindistan'da her yıl 500 binden fazla kız çocuğunun kürtajla alındığını belirtiyor. Hint toplumunda utanç olarak kabul edilen kız çocuklar, her yıl beklenen 7 bin daha az doğuyor.

Hindistan Başbakanı, kürtajın engellenmesi için önemli kanunlar üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Ben 3 kız çocuğu sahibi olarak onlarla gurur duyuyorum. Bu düşünceyi ülkedeki her eve yerleştirmemiz gerek" diye konuştu.

Ülke genelinde son 20 yılda yaklaşık 10 milyon kız bebeğin alındığı tahmin ediliyor. 1901 yılında, her bin erkeğe karşılık 972 kadın varken, bugün bu sayı 798'e düşmüş durumda.

CİHAN