Adana mutfağını anlatmaya gerek yok. Ve Adana'da "kebabı yiyip, şalgamı içip, göbek bağlayan" çok.
Neyse "yemek listesini" saymayalım. Ve "bulgur pilavını" anlatalım.
Garsona dedik ki:
- Eskiden masaya pirinç pilavı gelirdi... Şimdi bulgura mı döndünüz?
Garson ağzını açmadan, Ankara Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş yanıt verdi:
- Adanalı, devletine saygılıdır... Tarım Bakanımız "pirinci bırakın, bulgur pilavı yiyin"
dedi, biz de bulgura döndük... Emir yüksek yerden... Emir demiri keser.
Yayın tarihi: 25 Nisan 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/25//haber,B90378DF821F4142B864A634AA899406.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.