1973 yılında başlayan ASALA eylemleri sonucu bir çok Dışişleri mensubu konsolos ve Büyükelçimizi katliama kurban verdik. Ermeniler soykırım iddialarını bu eylemleriyle dünya kamuoyuna taşıdılar. Silahlı eylemleri durmuş gözüken bu faaliyetin Siyasi eylemleri her zaman karşımıza çıkmakta. Her yıl değişik bir ülkede Ermeni Soykırımı iddiası gündeme gelmekte, bazı ülkeler bu iddiayı Parlamentolarına taşımakta hatta kabul etmeyene cezai müeyyideler içeren kanun çıkartmakta ve Ülkemizi, insanımızı Dış siyasetimizi, hatta iç siyasetimizi olumsuz etkileyebilmektedir..
Benim bildiğim 35 yılı aşkın bir süre önce başlayan bu eylemlere karşı hep düşündüğüm şöyle bir tedbir: Neden Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu konudaki görüşünü efradını cami ağyarını mani olacak şekilde elindeki belgelere dayalı dile getirmez.. Neden bunu diğer ülke dillerinde de yayınlamaz.. Dışişleri'nin Kültür Ataşelikleri aracılığıyla o ülke insanlarına da anlatmaz..
Halbuki bugün bir çok Avrupa Ülkesinde 3. kuşak O ülke lisanını konuşup yazan aydın insanlarımız varken bunlardan faydalanmaz diye hayıflanırdım. Hala da hayıflanırım.
Bugün Türk Tarih Kurumu Başkanı Sayın Yusuf Halaçoğlu Beyin güzel çalışmaları var. "Ermeni Tehciri ve Tarihi gerçekler " kitabı muhteşem bir eserdir.Bir de internette güzel bir site var. www.ermenisorunu.gen.tr adresinde Türkçe İngilizce Almanca ve Fransızca olarak konuyu çok güzel incelemişler. Genel Kurmay Başkanlığının Arşiv çalışması bir harika.. Üstelik İngilizcesi de var..
ÇARPICI YAZININ TÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...
Yayın tarihi: 24 Nisan 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/24//haber,BB702E3E0A2449DDAA409AF9F45F8511.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.