kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ergenekon'da 2 tutuklama daha

AA
Yeni Haber
''Ergenekon Soruşturması'' kapsamında tutuklu bulunan Ergün Poyraz ile Vatan Bölükbaşı'nın ek ifadelerinin alınması işlemi tamamlandı.

Ergün Poyraz ile Vatan Bölükbaşı, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla ek ifadeleri alındıktan sonra, cezaevi aracıyla tutuklu bulundukları Kandıra (F) Tipi Cezaevi'ne götürülmek üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden ayrıldı.

Bu arada Poyraz'ın avukatı Hüseyin Buzoğlu, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkiline, ''kamuoyuna da yansıyan 'lobi' isimli bir belge''nin sorulduğunu bildirdi.

Buzoğlu, müvekkiline sorulan sorular arasında, ''kendisinin terör örgütüyle bağlantısı veya askeri isyana teşvik'' konularının bulunmadığını kaydetti.

İddianamenin bir an önce hazırlanması gerektiğini ifade eden Buzoğlu, ''bütün şüphelilere yargıç güvencesi ve hukuk devletinde olması gereken yargılama hakkının tanınmasını beklediklerini'' söyledi.

Soruşturma çerçevesinde, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında yer aldığı 47 kişi tutuklu bulunuyor.