kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Zeytinyağlı enginar

Enginarları ayıklayıp, limonla ovduktan sonra unlu limonlu suya koyun. Bir tencerede halka halka doğradığınız soğanı yağla öldürün. Patates, havuç ve bezelyeyi de soğana ilave edin. Bu malzemenin üstüne enginarları dizin. Üstünü örtecek kadar su ilave edip, tuz ve şekeri de ekleyin. Kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca enginarları servis tabağına alın ve içlerini garnitürle doldurun. İnce ince kıydığınız dereotunu üzerine serpip servis yapın.

MALZEMELER 5 kişilik
*
5 adet orta boy enginar

* 3 adet orta boy soğan (halka halka doğranmış)

* 2 su bardağı garnitür (havuç, bezelye, patates)

* 2 adet kesme şeker

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* 1/2 demet dereotu

* 1 limon suyu

* Tuz

* Un