kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kıymalı pırasa

Öncelikle pırasaları ayıklayıp 5 cm. boyunda kesin. Bir tencereye yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin. Kıymayı da ilave edip, bir süre daha kavurun. Kıyma kavrulunca salçayı, tuzu, pırasaları ve ufak ufak doğradığınız havuçları da tencereye koyup, 5 dakika daha kavurun. Bir su bardağı su ilave ederek kısık ateşte pişirin. Pul biber serpip, sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
1 kg. pırasa

* 3 çorba kaşığı kıyma

* 1 çorba kaşığı domates-biber salçası

* 2 adet soğan

* 1 adet havuç

* Tuz

* Pul biber

* 2 çorba kaşığı sıvıyağ