Öncelikle pırasaları ayıklayıp 5 cm. boyunda kesin. Bir tencereye yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin. Kıymayı da ilave edip, bir süre daha kavurun. Kıyma kavrulunca salçayı, tuzu, pırasaları ve ufak ufak doğradığınız havuçları da tencereye koyup, 5 dakika daha kavurun. Bir su bardağı su ilave ederek kısık ateşte pişirin. Pul biber serpip, sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 1 kg. pırasa
* 3 çorba kaşığı kıyma
* 1 çorba kaşığı domates-biber salçası
* 2 adet soğan
* 1 adet havuç
* Tuz
* Pul biber
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yayın tarihi: 22 Nisan 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/22/gny/haber,3BD2E6BBD6DA46B1941524AFEF417A3C.html
Tüm hakları saklıdır.