Bir hamur yoğurma kabına unu eleyip, ortasını havuz gibi açın. Bu havuza oda sıcaklığındaki tereyağını, bir adet yumurtayı, sütü koyup yoğurmaya başlayın. Yoğururken limon kabuğunu, limon suyunu, kabartma tozunu, tuzu ekleyip, yumuşak bir hamur yapın. Bu hamurdan yarım yumurta büyüklüğünde parçalar ayırın ve yarım saat dinlendirin. Sonra bu hamurlardan kalem inceliğinde çubuklar yapıp, hafifçe yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırptığınız yumurta sarısını sürüp, dilediğiniz uzunlukta kesin. Tuz serpip, 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER 10 kişilik* 4 su bardağı un
* 250 gr. tereyağı
* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1/2 limon kabuğu rendesi
* Tuz
* Kabartma tozu
Yayın tarihi: 11 Nisan 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/11/gny/haber,92DF16F38FEF44EAB68EB2BDEFBF9F2D.html
Tüm hakları saklıdır.