Yumurta aklarını şekerle kar haline gelene kadar çırpın. Sütü ve vanilyayı kaynatın. Ayrı bir tencerede margarini eritin ve unu ilave ederek hızlı hızlı karıştırın. Kaynayan sütü una ilave edip, tencereyi ocaktan indirin. Soğuduktan sonra, yumurta sarılarını birer birer ilave edin. Yumurta aklarını da hamura ekleyip, karıştırın. Dört sufle kabını yağlayıp, hamuru kalıplara pay edin. Üzerine çekirdeklerini çıkarttığınız vişneleri de koyup, pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkartıp, üzerine pudra şekeri serpin ve sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik* 3 adet yumurta
* 4 çorba kaşığı şeker
* 50 gr. margarin
* 500 gr. vişne
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı süt
* 1 paket vanilya
* Pudra şekeri
Yayın tarihi: 11 Nisan 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/11/gny/haber,C608A130170E4EB3B0B1EE7E0775E11C.html
Tüm hakları saklıdır.