Öncelikle pırasayı ince ince kıyıp haşlayın. İyice haşladıktan sonra süzüp, soğumaya bırakın. Pırasaları bir yoğurma kabına alın. Üzerine yumurtayı, peyniri, unu, kabartma tozunu, tuzu ve karabiberi ekleyip, iyice yoğurun. Hazırladığınız bu pırasalı hamurdan küçük küçük köfteler yapın. Bir tavada sıvıyağı kızdırıp, köfteleri kızartın. Kızarttığınız köfteleri kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 10 kişilik
* 1 kg. pırasa
* 2 adet yumurta
* 100 gr. beyaz peynir
* 1 kase un
* 1/2 demet maydanoz
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 11 Nisan 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/11/gny/haber,B3A81C9FE8D642BE8DC6E04070C56BE8.html
Tüm hakları saklıdır.