kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tadı sert olanı makbuldür

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
Genellikle üretilmiş sularda kalsiyum ve magnezyum oranı düşüktür. Sofra içeceği ya da çeşitli isimlerle piyasa sürülen bu sular, tüketime yönelik üretildiği için mineral içerikleri neredeyse sıfıra indirilir. İçimleri kolay, tadları güzel ama mineral içerikleri çok düşüktür. Bir suyun içinde ne kadar çok kalsiyum, magnezyum ve bikarbonat varsa; o suyu içmek o kadar sağlıklıdır. Diğer bir deyişle; içilen su ne kadar sertse o kadar sağlıklıdır. Bu sudaki tek sorun; tat sorunudur. Bizim insanımız yumuşak suya yani kalsiyumu ve magnezyumu fakir suya alıştı. Türkiye'de mineralli su tüketimi yılda 5-6 litredir. Oysa bu oran Avrupa ülkelerinde 150 litreyi bulmaktadır. Bizim önerdiğimiz formül; günde 2-2.5 litre su içilmesidir. Bunun hiç olmazsa bir litresinin mineralli sularla sağlanması gerekir. Düz bir suyun yanında mineralli su içilmesinin de sağlık için büyük yararları vardır. Bu tür sular içerdikleri sodyum ve magnezyum gibi maddeler sayesinde vücuda mineral desteği sağlar. Mineralli suların karbonat içermesi de, böbrek fonksiyonlarını olumlu etkiler.