kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tuğba Özay aşk yaşamak için "Yüreğimin o insana akması lazım" diyor.

Her bahtsız kadının arkasında bir erkek var

Tuğba Özay cezaevinde geçirdiği beş buçuk ayı kendini sorgulamak, farklı hayatlar tanımak ve 'yeni' önceliklerini belirlemek adına bir fırsat olarak görüyor. Özay yaşadıklarını Marie Clarie dergisine anlattı..
* Gözünüzü kapayınca hapishaneyle ilgili neler geliyor aklınıza?
Bulunduğu yere çok çabuk adapte olabilen bir insanım ben. Hepimizin başına her an her şey gelebilir. Hayata inat ayakta kalmak zorundasınız.

* Diğer tutuklularla aranız nasıldı?
Hem tutuklularla hem idareyle çok güzel bir ilişki içindeydim. Oradaki kadınların çoğunun hayatı ya erkekler yüzünden mahvolmuş ya da ekonomik şartlar... 'Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır' derler ya, her bahtsız kadının arkasında da bir erkek vardır!

İKİMİZİN BECERİKSİZLİĞİ

* Erkeklere güvenecek misiniz bundan sonra?
Zaten güvenmiyorduk!

* "Bir erkek beraber olduğu kadına bunu yapmamalı" benzeri bir şey söylüyordunuz...
Ee, tabii kadın cezaevine giriyor, erkek kaçmış. Böyle bir şey olabilir mi? Adam ayaklarına kapanmış zamanında, ağlamış karşısında, "Evlenmek istiyorum" diye aşkını ilan etmiş ve sen böyle bir olayın içerisine düşürülmüşsün, adamdan haber alamıyorsun. Bu aslında ikimizin de beceriksizliğinin sonucu. İkimiz de daha doğru kararlar alabilirdik. Şansımız da yaver gitmedi. Bazı şeyleri çok zorlamamak gerekir. Olmadıysa olmuyordur.

AŞK FENA BİR HASTALIK


* İnsan çok sevdiği varlıklara zarar vermek ister bazen...
Ben bunu yaşadım, bana olan tutkusundan bana zarar vermek isteyeni gördüm. Aşk var ya, fena bir hastalık aslında... Bugüne kadar hep uzun soluklu ilişkiler yaşadım ve hepsi de hayatlarında hiç yaşamadıkları şeyleri benimle yaşamış ve bunu da söylemişlerdir.

* Sizin farkınız ne acaba?
Belki görüyor işte karşısında bakımlı, güzel, sportif, sevilen, akıllı, şöhretli ve ekonomik özgürlüğü olan bir kadın. Öte yanda bir bakıyor bu kadın evde sevdiğinin karşısında gayet naif, duygusal, oturup pijamalarını çekip, saçını şöyle bir at kuyruğu yapmış, anaç yapıda bir kadın. Bundan etkileniyor tabii. Zekanla ve yüreğinle erkeği etkilemek önemli. Tek başına bir şey olmuyor. Bu bir bütün, bir...

* Paket...
(Kahkaha atıyor) Evet, bir paket sunuyorum. Ben sevdim mi gerçekten sonuna kadar seven bir insanım, karşımdaki insan da bundan hep etkilenmiştir. Karşımdakinin ekonomik gücü de umurumda olmaz. Benim yüreğimin o insana akması lazım.