kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Filistinli çocuk öldü Türk aile kurtuldu

Mesut HASTÜRK / BERLİN
Filistinli ailenin evinde çıkan yangında 3 yaşındaki çocuk öldü. Komşu Türk aile ve diğer komşular yara almadan kurtuldu..
Cumartesi günü Almanya'nın Baden Württemberg eyaletindeki Backnang kentinde Nazilerin ev kundaklamasının ardından yeni bir yangın haberi daha heyecan yarattı. Başkent Berlin'de önceki gün meydana gelen yangın bir Filistinli aileye facia getirdi. Aynı binada oturan Ece ailesi ve diğer komşular faciadan yara almadan kurtulurken, olay sırasında işte olan Muhammed T.'nin (35) eşi Nessrin İ. (34) üç çocuğu ağır yaralandı. Berlin'in Friedrichshain ilçesinde hastaneye kaldırılan ağır yaralılardan 3 yaşındaki Said kurtarılamadı.

GAZ PATLAMASI İDDİASI
Berlin polisi yangının nedenine ilişkin henüz kesin bir açıklama yapmazken çevrede bulunanlar ilk önce kundaklama şüphesi olduğunu ama zaman geçtikçe bu iddianın yerini gaz patlaması şüphesinin aldığını ifade ettiler. Faciadan etkilenen ve bir çocuklarını kaybeden aile facia hakkında konuşmazken bazı akrabaları yangının yatak odasında birden başladığı ve çok hızlı bir şekilde yayıldığını, Nessrin İ. ve çocukların yaralandığını, ağır yaralı çocuklardan ortanca olan Said'in kaldırıldığı hastanede önceki gece yaşamını yitirdiğini ifade ettiler. Berlin-Neukölln ilçesinin en işlek ve yoğun alışveriş merkezi konumundaki Karl Marx Strasse'de meydana gelen yangında baba Muhammed T.'nin ve büyük çocuklarının yangın sırasında evde olmadıklarını söyleyen akrabalar fotoğraf çekilmesine izin vermediler. Berlin polisi yangınla ilgili araştırmalarına devam ederken talihsiz aile facianın şokunu atlatamadı.