Bir tencerenin içine unu, şekeri ve nişastayı koyup biraz suyla eriterek pürüzsüz hale getirin. Daha sonra tencereye sütün tamamını ilave edip karıştırın. Orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin. Piştikten sonra bir tepsiye döktüğünüz muhallebiyi bir gece dolapta bekletin. Dilim dilim kestikten sonra üzerine gülsuyu dökün. Son olarak pudraşekeri serpip ikram edin.
Malzemeler
* 1 litre süt
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı gülsuyu
* 1 su bardağı pudraşekeri
Yayın tarihi: 26 Mart 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/26/gny/haber,D937680F12474D1D9608AABCAE91AF72.html
Tüm hakları saklıdır.