Bulguru bir bardak sıcak suyla haşlayıp, kabartın. Bir tavaya yağla birlikte rendelediğiniz soğanı koyup kavurun. Daha sonra salçayı da ilave edip, bir iki kere daha çevirin. Maydanozu ve taze soğanı ayıklayıp, ince ince kıyın. Daha önceden haşladığınız patatesleri rendeleyin. Kabaran bulgura, kavurduğunuz soğanı, patatesi, yeşillikleri, limon suyunu, kimyonu, tuzu ve karabiberi ekleyip, iyice yoğurun. Hazırladığınız harçtan köfteler hazırlayıp, kıvırcık ve marul yapraklarıyla beraber servis yapın.
Malzemeler
*2 adet patates (haşlanmış)
* 1 su bardağı bulgur
* 1 adet kuru soğan
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 3 adet taze soğan
* 1/2 demet maydanoz
* 1 limonun suyu
* Kimyon, tuz, karabiber
Yayın tarihi: 26 Mart 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/26/gny/haber,70768FA31626459386944A04627C8E29.html
Tüm hakları saklıdır.