kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Nohut kebabı

Tavuk göğsünü haşlayın, suyunu ayırın. Akşamdan ıslatılmış nohudu süzün. Soğanı yağda soteleyin. Salça ilave edin, birkaç kez daha çevirin. Tavuk suyu ve biraz daha su ilave ederek nohutlar yağıyla kalana kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Yoğurdun içine nişasta, kırmızı biber ilave ederek karıştırın. Yavaş yavaş nohutlara ilave edin. Tencereyi tekrar ateşe koyarak bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine parça tavuk etlerini koyup, kırmızı biber serperek servis yapın.

Malzemeler
*
2 su bardağı nohut
* 1/2 çorba kaşığı biber salçası
* 1/2 çorba kaşığı domates salçası
* 1 tavuk göğsü (iri parçalar halinde doğranmış)
* Tuz, kırmızı biber
* 1/2 kg. süzme yoğurt
* 1 çay kaşığı nişasta
* 1 çay bardağı sıvıyağ