kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

6 milyon YTL'lik burs sahteciliği

Ferit ZENGİN / SABAH
İstanbul Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencilerine ödediği burslarda sahtecilik belirledi. Olayın ardından 6 milyon YTL'lik vurgun çıkarken, 40 kişi gözaltına alındı..
İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri tarafından dar gelirli öğrencilere verilen 'burs'larla 3 yılda 6 milyon YTL'lik vurgun yapan bir çeteyi çökertti. Liderliğini bir üsteğmenin yaptığı çete mensubu olduğu öne sürülen 40 kişi gözaltına alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, dün sabah 06.30'da Üsküdar ve Ümraniye'deki bazı adreslere eş zamanlı baskın düzenleyerek çete lideri olduğu ileri sürülen üsteğmen ile yardımcısı bir astsubayın da aralarında bulunduğu 40 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınan çete üyeleri arasında çok sayıda üniversite öğrencisi ile belediye çalışanları da bulunuyor.

'LİDER ÜSTEĞMEN' İDDİASI
Adı açıklanmayan çete lideri üsteğmenin İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda görev yaparken bir yıl önce Balıkesir'e tayin edildiği öğrenildi. Üsteğmenin Balıkesir'den yönlendirdiği iddia edilen çetenin başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 10 ayrı belediyede sahtecilik yaptığı belirlendi. Çetenin düzenlediği sahte nüfus cüzdanı, öğrenci belgesi ve ikametgâhla öğrenim bursu alarak, yılda 2, 3 yılda ise 6 milyon YTL'lik vurgun yaptığı belirlendi. Çetenin burs başvurusu için gerekli evrakları anlaştığı bir sahtecilik çetesi aracılığıyla temin ettiği öğrenildi. 950 öğrenci adına düzenlenen sahte belge ve evrakların ise para karşılığı 3 muhtara onaylatıldığı tespit edilirken burslar ise belediyelerde bulunan elemanlar aracılığıyla alındı. Çetenin öğrenci başına aldığı yıllık 2 bin 400 YTL'nin bin YTL'sini öğrencile verdiği gerisini ise kendi elemanları arasında pay ettiği ortaya çıktı. Çetenin sahte belgeleri ise muhtarlara 100 YTL karşılığında onaylattığı tespit edildi.