kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pekmezli incir tatlısı

1su bardağı pekmezle incirleri suda bekletin. İncirleri çıkarın. Muzu ezerek çekilmiş cevizle karıştırın. İncirlerin altından açarak muzlu cevizli içle doldurun. Ayırdığınız pekmezi, limon kabuğunu, defne yaprağını, naneyi, tarçını, karanfili ve şekeri koyup 15 dakika kaynatın. Süzüp incirlerin üzerine dökün. 2 kaşık margarin koyup, üzerini folyo ile örtün. Fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca krem şanti ile süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
*
500 gr. incir
* 1 su bardağı pekmez
* 1 su bardağı ceviz
* 1 limon kabuğu rendesi
* 1 adet defne yaprağı
* 2 dal taze nane
* 1 adet muz
* 1 adet kabuk tarçın
* 10 tane karanfil
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 kase krem şanti
* 125 gr. margarin