kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Bıçak tatlısı

Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve 1,5 su bardağı su koyup, kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Margarini eritin. Sütü ilave edin. Kaynadıktan sonra altını kapatın. Unu ekleyin. Karıştırarak hamur yapın. Hazırladığınız hamur ılınınca yumurtayı ekleyin. İyice yoğurun. Hamuru fırın kabına yayın. Elinizle düzeltin. Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine soğuk şerbet gezdirin. 4 saat dinlendirin.

MALZEMELER 8 kişilik
* 1 paket margarin

* 2 su bardağı süt

* 3 su bardağı un

* 1 adet yumurta
Şerbeti:
*
500 gr. şeker

* 1.5 su bardağı su

* 1/2 limonun suyu