Şu an
9 Mart 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
9 Mart 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Cennet meyvesi nar
Çocukluk anılarımızda daha çok bir bilmecenin cevabı olarak yer eden nar, birkaç yıldır meyvelerin şahı oldu. Narın antioksidan olmasının verdiği şevkle herkes bu meyveyi tüketmeye başladı, büfelerde nar suyu satışı portakal suyunu solladı.
Yaşam dosyaları
Türkiye 'kemik iliği'ni arıyor
Aralarında çocukların da olduğu 12 bin Türk, kemik iliği olmadığı için ölümü bekliyor. Yılda gerçekleştirilebilen ilik nakli sayısı ise 500.....
Aşkın Yıldönümü
Sevgilisi olanların iple çektiği sevgilisi olmayanların duymak dahi istemediği Sevgililer Günü...Aşık nasıl olunur? İlk görüşte aşk var mı? İşte bilim gözüyle aşk....
Yorgunluktan kurtulma yolları
Bugünlerde her zaman yaptığınız işler sizi her zamankinden daha fazla mı yoruyor? 'Hangi vitamini...
Balıkçıda kaz da neyin nesi?
Fenerbahçe'deki Misina adlı balıkçının Ardahanlı ortağı, bu hafta meşhur Kars kazını İstanbullulara tattıracak. Kazı yiyen, hikâyesini de merak ediyor. Suat Yılmaz ve annesi Kezban Hanım kendi hikâyeleri üzerinden yeme-içme geleneklerini anlattı. ...
Hesap; gönlünüzden ne koparsa
Bir restoranda mönüden dilediğinizi ısmarlamak, ardından da gönlünüzden ne geçiyorsa ödemek nasıl olurdu? İngiltere'deki Penn Central Restaurant'ta uygulanan 'anti-fiyat mönü' uygulaması, hesabı müşterilerin damak zevkine bırakıyor. ...
Kars kazı çok başkadır
Kışın doğu bölgesinin en önemli protein kaynağı olan ve tadı başka yörelerdekine benzemeyen Kars kazının hemen tüketilmesi gereken ciğerinin yanı sıra güveci, tandırı, dürümü de var. Suyuna da bulgur pilavı yapılıyor. ...
Hatay'ın mutfağı, tarihi gibi bir mozaik
Üç ilahi dinin ve Fransız, Arap, Türk kültürlerinin izlerini taşıyan Hatay mutfağı, tıpkı tarihi gibi orijinal bir mozaik oluşturuyor. Envai çeşit kebaptan sebze yemeklerine kadar pek çok çeşidin bulunduğu bu mutfağı İstanbul'da layıkıyla uygulayan bir lokantaya yolumuz düştü. ...
Dikkat! Yapay yengeç çıkabilir...
Ne istakoza ne yengeçe ne de karidese benziyor... Yerken "Bu ne tür bir yiyecek?" diye merak ettiğiniz 'yengeç surimi'nin işlenmiş balık eti, protein, tuz, şeker ve baharattan yapıldığını biliyor muydunuz? Yani Japonya'dan dünyaya yayılan yapay bir lezzet.... ...
İçki kültürümüz elden gidiyor
Çeşme'de Ayayorgi Koyu'ndaki kulüpler, 'kaçak' gerekçesiyle kapatılıyor, içki reklamları vergi kapsamına alınıyor, dizi ve filmlerde içkili sahneler sansürleniyor... Oysa içkinin zararlarıyla mücadelede yapılması gereken içki içme kültürünü öğretmektir. 30 yıldır yazları Çeşme'ye giderim. ...
Etiler'de et yeniyor
Etiler adeta bir kebap diyarına dönüştü. Semtte neredeyse her köşe başında bir kebapçı var. Üstelik sanat camiasından futbolculara kadar kimi arasanız burada bulabilirsiniz. Bölgedeki kebapçıları inceledik ve Etiler neden kebaba doymuyor, işin sırrını araştırdık.... ...
Çikolata butiklerinden çıkmak zor
Küçük külâhlara dört beş çikolata doldurtup taze taze yenilebilecek çikolata butiklerinin sayısı ülkemizde artıyor. Gerçek tutkunları da kakaonun kökenlerini bile araştırıyor. Yıllar önce Avrupa'da bir süre öğrenci olarak bulunduğum sırada dolaştığım kentlerde çikolata butiklerine içim giderdi. ...
Japonlar için yemek bir sanattır
Japonya'da yalnız restoranlarda değil evlerde de yemeklerin önce göze hitap etmesi beklenir. Büyük bir titizlikle hazırlanan suşiler, soya fasulyeleri tabağa o kadar özenle yerleştirilir ki görenler doyar. Dünyanın yeme içme merkezi New York, Avrupa'nınki ise Londra'dır bana göre... ...
Balık restoranında mönü isteme raconu
Ülkemizdeki lüks balıkçılarda mönünün yerini mostra tezgâhları ve meze tepsileri alıyor. Balık restoranlarını dolaştık ve işin erbaplarına sorduk: "Bize niye mönü vermiyorsunuz?". 'Türk insanı bonkördür.' Bunu biz değil, balık restoranlarının işletmecileri söylüyor. ...
Diğer Gurme Haberleri
Yemek kitapları iştah açıyor
Karanlıkta yemeğin tadı yok
Komşular aşure bekler
İşte Hz. Mevlana'nın damak zevki
Yerel pazarlar tarihe karışacak
Yılbaşının keyfi evde çıkar
62 yıllık ustasından etin püf noktaları
Hem kızarız hem yeriz
Çayın yemekle buluşması
Yazarlar
AHMET ÖRS
Cennet meyvesi nar
Büfelerin en gösterişli yerlerinde sergilenmeye başlayan, portakal ...
Gülse Birsel
Ecevit Kılıç
Öncel Öziçer
Ahmet Örs
Kazım Kanat
Turgay Noyan
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
SPA'nın tahtına hamamlar oturuyor
Türkiye'nin geç yakaladığı Uzakdoğu temalı SPA trendi sıradanlaşıyor. Hiç beklemediğimiz ve değerini bilmediğimiz bir ...
Aman doktor canım doktor bana bir erkek bebek
Ülkemizde erkek çocuğa duyulan özlem bir türlü dinmek bilmiyor. Oğulları olsun diye her yolu deneyen çiftlerin durumunu, ...
Lagerfeld'in gözüne kazağıyla girdi
Siyah gözlükleri, bembeyaz at kuyruklu saçlarıyla moda dünyasının efsanesi Karl Lagerfeld'in hayatını anlatan Lagerfeld ...
Teknoloji
Bilgisayar şimdi gözünüzün içine bakıp söz dinliyor
Bilgisayar kullanmak için artık göz takibi yeterli oluyor. Tobii firması tarafından geliştirilen teknoloji ile internet ...
Bambu ağacından laptop
Tayvanlı teknoloji devi Asus, bambu ağacından çevre duyarlı dizüstü bilgisayar üretti. ...
Cep telefonu çılgınlığı
Türk halkı ortalama 11-14 ayda cep telefonunu yeniliyor. Yenileme gerekçesinin altında sınır tanımayan teknolojik ...