Tavuk kıymasının içine sarmısak ve soğanı rendeleyin. Haşlanmış pirinç, yumurta sarısı, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun. Limon büyüklüğünde köfteler yapın. Elinizle şekil verin. Köfteleri önce una, sonra çırpılan yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Kızgın yağda tavayı sallayarak arkalı önlü kızartın. Patates püresi ile servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik
* 500 gram kalça göğüs karışık tavuk kıyması
* 2 diş sarmısak
* 1 soğan (rendelenmiş)
* 1 yumurta sarısı
* 1 su bardağı haşlanmış pirinç
* 1-2 dal ince kıyılmış maydanoz
* Tuz
* karabiber
Kızartmak için:
* Sıvıyağ
* 2 yumurta
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı galeta unu
Yayın tarihi: 6 Mart 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/06/gny/haber,BC13400EEE9342A7A8AFCDA7605F6DB6.html
Tüm hakları saklıdır.