kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pakistan'da bir ev füzeyle vuruldu: 12 ölü

Yeni Haber
Pakistan'da, Afganistan sınırı yakınındaki bir köyde füzeyle hedef alınan evde 12 kişi öldü.

Pakistanlı bir güvenlik yetkilisi, Güney Veziristan bölgesindeki Kaloosha köyündeki evi vuran füzenin, Afganistan'daki Amerikan birliklerince atılmış olabileceğini söyledi.

Yetkililer, ölenlerin El Kaide militanları olabileceğini kaydettiler. Pakistan yönetimi, ABD birliklerinin bu ülkede bir kara harekatı yürütmesine izin vermiyor. Hem Amerikalı, hem de Pakistanlı yetkililer, bu tür füze saldırılarının kaynağını açıklamaktan da kaçınıyor.

PATLAMADA ÖLENLERİN SAYISI 12'YE YÜKSELDİ

Pakistan'ın Afganistan sınırı yakınındaki bir evde meydana gelen patlamada ölü sayısının 12'ye yükseldiği bildirildi.

Yerel güvenlik birimleri ve görgü tanıkları, Güney Veziristan'daki Kaloşa köyündeki patlamada ölenlerin yabancı militanlar olduğuna inanıldığını, patlamada 6 kişinin de yaralandığını söyledi.

Bir aşiret üyesi militan ise patlamada 9 kişinin öldüğünü, bunların tümünün Afgan sivil ve bir kısmının çocuk olduğunu iddia etti.

Militanlar patlamadan önce bir uçak sesi duyduklarını belirtirken, güvenlik birimleri de ABD uçağından füze atılmış olabileceğini kaydediyor.

Pakistan yönetimi, ABD birliklerinin bu ülkede bir kara harekatı yürütmesine izin vermiyor. Hem Amerikalı hem de Pakistanlı yetkililer, bu tür füze saldırılarının kaynağını açıklamaktan kaçınıyor.

(AA)