kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şirket Haberleri

CVS Makine, Taybahsteel ile Mısır'a açılacak
CVS Makine, Mısır'a komple çelikhane ihraç edilmesine yönelik anlaşma imzaladığını açıkladı. Mısır'lı yatırımcı firma Taybahsteel ile varılan anlaşmaya göre; CVS Makine'nin, Gamas Mansoura bölgesinde inşa edilecek çelikhanenin ark ocağı, pota ocağı, sürekli döküm makinesi gibi, teknik nitelikli ve üst düzey mühendislik gerektiren tüm ekipmanlarını üreteceği belirtildi. Buna göre, 100'e yakın mühendis ekibiyle desteklenen taahhüt ve proje grubunca tasarlanacak ve detay projeleri çizilecek. Yine bu projedeki ekipmanların tamanı CVS Makine'nin Gebze'deki fabrikasında üretilecek ve Mısır'a taşınarak monte edilecek. Şirketten yapılan açıklamaya göre tamamı Türk mühendislerince tasarlanan bu üretim sonucunda Türkiye'ye 20 milyon Euro döviz girdisi sağlanacak.

Dış ticarette Citibank Türk Eximbank işbirliği

TÜRK Eximbank ve Citibank ihracat alacaklarının finansmanı için işbirliği yaptıklarını açıkladı. Dün gerçekleşen imza törenine Türk Eximbank Genel Müdürü H. Ahmet Kılıçoğlu ve Citibank Yönetim Kurulu Başkanı Steve Bideshi ev sahipliği yaptı. Yapılan anlaşma ile Citibank'ın, Türk Eximbank tarafından kredi sigortası ile teminat altına alınan ihracata finansman sağlayacağı belirtildi. Bideshi, törende yaptığı konuşmada Türkiye'nin ihracatının büyük firmalar ile KOBİ'lerin performansına bağlı olarak artmasını beklediğine değinerek: "Bu büyümeyle Citibank 'ın halen dış ticaret işlemlerindeki yüzde 5 civarındaki pazar payını, 2011 yılı itabari ile yüzde 12 seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Dünyagöz Hastanesi Etiler'de kapılarını açtı
DÜNYAGÖZ Hastaneler Grubu'nun 9. merkezi Etiler'de açıldı. 14 bin m2 kapalı alanda hizmet veren Etiler Dünyagöz Hastanesi yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, hastane amaçlı inşa edilen binanın 12 kattan oluştuğu, 30 muayene odası, 50 hasta odası ve 10 ameliyathane ile hizmet vereceği kaydedildi. Günde 600 muayene ve 150 büyük göz ameliyatı ve 100 lazer tedavisi yapma kapatisetine sahip hastanede göz alanında 19 branş için ayrı departmanlar yer alıyor. Etiler Dünyagöz Hastanesi'nde özel vale hizmetiyle birlikte 150 araç kapasitesi olan asansörlü kapalı otopark bulunuyor.

2007'de yüzde 40 büyüyen Suzuki, daralma bekliyor
SUZUKI Türkiye, 2007 yılını yüzde 40 artışla kapadığını bildirdi. Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı, "Geçtiğimiz yıl da pazarda hissedilen daralmaya karşın Suzuki'nin satış rakamları yüzde 40 oranında arttı. Daralmanın bu yıl da kendini hissettireceğini, pazardaki daralmanın devam edeceğini bekliyoruz" dedi. Türkiye Otomotiv sektöründe 25'inci yılını önümüzdeki günlerde kutlayacak olan şirket 2008'de de yüzde 40 büyüme hedeflediklerini açıkladı. Yeni yıla SX-4 modelini tüketici ile buluşturarak giren Suzuki yılın son çeyreğinde A segmentinde yer alan Splash ile ürün gamını zenginleştireceğini belirtti.
Haberin fotoğrafları