İLİŞKİLİ HABERLER
Kaliteli buğday pahalı, karışımda oranlar düşünce bayatlama hızlanır
Kaliteli buğday pahalı, karışımda oranlar düşünce bayatlama hızlanır
İSTANBUL Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gıda Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu, ekmeklerin erken bayatlamasında hammadde kalitesinin birinci faktör olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu yıl bütün dünyada buğday fiyatları yüksek, kaliteli buğdayın fiyatı da yüksek. Ekmek ununda kaliteli buğdayla paçallama yapılıyor, oranlar düşmüş olabilir. İkinci faktör de katkı maddesi kullanımının azaltılmasıdır. Maliyet artışından çekinen fırıncılar bayatlamayı yavaşlatan maddeleri az kullanabilir."
Yayın tarihi: 5 Şubat 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/02/05//haber,FAF376DD05E445BEAAD0CFB24F70B427.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.