Hızlı pişti, kalitesi düştü!
İLİŞKİLİ HABERLER
Hızlı pişti, kalitesi düştü!
* Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2007'de buğdaydaki üretim kaybı yüzde 13.3 oldu. Buğdayda rekolte düşüşü de 2.8 milyon tonu buldu.
* Verimdeki düşüş buğday fiyatlarını 2007'de dünya genelinde yüzde 85 oranında artırdı.
* Ürünün miktarıyla birlikte kalitesi de düştü.
* Fırıncı, maliyet kaygısıyla hamuru kaliteli unla harmanlama yoluna gidemedi.
* Maliyetlerdeki artışı, ekmeğin pişme süresini artırarak dengelemeye çalışan fırıncı, ekmeği daha kısa sürede pişirme yoluna gitti.
* Bayatlamayı geciktiren ve kodekste izin verilen katkı maddeleri de tasarruf nedeniyle daha az kullanıldı.
Yayın tarihi: 5 Şubat 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/02/05//haber,2020E878D8DB49579AB784C8FE3137F2.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.