kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Elmalı piliç

Etlerin her iki yüzü altın sarısı rengi alıncaya kadar yaklaşık dörder dakika pişirin. Tavadan alın ve sıcak tutun. Aynı tavaya soğanları ilave edin ve karıştırarak yaklaşık üç dakika soteleyip, elmaları katın. Hızlı ateşte elmalar altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Ardından önce elma suyunu ardından piliç suyunu katıp, karıştırın. Tavaya etleri ilave edin, kapağını kapatıp, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber serpin, pilav veya patates püresiyle beraber servis yapın.

Malzemeler 4 Kişilik
* 1 paket piliç light göğüs
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (piyaz doğranmış)
* 2 adet elma (soyulmuş, her biri 8'e kesilmiş)
* 1 su bardağı elma suyu
* 1/2 su bardağı piliç suyu
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)