Kalça şişleri yıkayıp, süzgece alın. 3 çorba kaşığı sıvıyağı tencereye koyup, kızdırın. Kalça şişler ile ince dilimlenmiş turp ve mantarları ekleyip, çevirerek 5 dakika kavurun. Tuzu ve 1 bardak sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. Karabiber serpin, servis tabağına alıp, kalan sosu üzerine döküp servis yapın.
Malzemeler
* 500 gram tavuk kalça şiş
* 1 su bardağı konserve mantar
* 10 adet küçük kırmızı turp
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı su
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 23 Ocak 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/23/gny/haber,EB7471A22D654A209E297063E9E8F3DB.html
Tüm hakları saklıdır.