Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda 15 dakika bekletip, yıkayın ve suyunu sıkın. Yayvan bir tencereye patlıcanları dizin. Diğer bir tencerede doğranmış soğan, domates, sivri biber ve sarmısakları soteleyin. Patlıcanların ortasını yarıp hazırlanan köfte harcı ile doldurun. Üzerine domatesli harcı döküp, üzerini kağıtla kapatın. 180 derecedeki fırında yarım saat pişirin. Üzerine maydanoz serperek servis yapın.
Malzemeler
* 1 kilo patlıcan
* 250 gram kıymadan yapılmış köfte harcı
* 5 adet domates
* 3 adet sivri biber
* 1 adet soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1/2 demet maydanoz
Yayın tarihi: 23 Ocak 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/23/gny/haber,649E5A41DC414D99A9A282D8CB31FDBB.html
Tüm hakları saklıdır.