Köfte malzemesi ile köfte hamurunu yapıp, bekletin. Lokma malzemesi ile hamuru yoğurup, iki katı olana kadar üstü örtülü olarak bekletin. Köfteleri birer parmak kalınlığında hazırlayın. Hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Köfteleri ve hamurları kızdırılmış yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Sos malzemelerini bir kaseye koyup, iyice karıştırın. 15 dakika bekletin, kızartılmış hamur ve köftelerin üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER * 500 gram dana kıyması
* 1 adet yumurta
* 3 diş sarmısak
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* Tuz
* 2 dilim bayat ekmek içi
Lokma malzemesi:
* 1 çorba kaşığı yaş maya
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* Tuz
* 1 su bardağı ılık su
* Aldığı kadar un
Sos:
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 2 çorba kaşığı su
* 2 diş sarmısak
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz
Humus paçası Haşlanmış nohutları robottan geçirin. Et suyu ilave edip koyu pekmez kıvamına gelinceye kadar karıştırın. İçine tuz, sarımsak, tahin ve limon suyu ilave edip karıştırın. Servis tabağına koyun. Üzerine kızarmış ekmekleri dizin ve sarmısaklı yoğurt döküp, dolmalık fıstık, kırmızıbiber, kimyon ve maydanozla süsleyin. Çok az yağda kırmızıbiber yakarak üzerine gezdirin. Hemen servis yapın.
MALZEMELER *500 gr. haşlanmış nohut
* 1 su bardağı tahin
* 500 gr. süzme yoğurt
* 2 adet limonun suyu
* 2 diş sarmısak
* 4 dilim kızarmış ekmek
* 1 çay bardağı et suyu
Üstü için:
* Dolmalık fıstık
* Kimyon
* Kırmızıbiber
* Maydanoz
Kömbe
Un, irmik, tereyağı, kabartma tozu, yumurta, tarçın ve ceviz içini yoğurarak hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayın, üzerine bastırarak tepsiye dizin. Orta ısılı fırında pişirin. Kakaolu helva ile servis yapın.
MALZEMELER * 4 su bardağı un
* 2 su bardağı irmik
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 yumurta
* 1 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
* Tarçın
* 100 gram kakaolu tahin helvası
Yayın tarihi: 18 Ocak 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/18/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.