kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dar sokakta 'atla atla' faciası

Atilla KORKMAZ - Mürsel ACAY Hüseyin KAÇAR
Yangında itfaiye dar alanda branda açmaya çalışırken, meraklılar "Atla" diye bağırınca altıncı kattan atlayan iki kardeş hayatını kaybetti. Anneleri de dumandan öldü..
Diyarbakır'da elektrik sobasından çıkan yangında aynı aileden üç kişi öldü, biri itfaiye eri iki kişi hastaneye kaldırıldı. Apartmanın diğer binalarla fazla yakın olması faciaya davetiye çıkardı. Olay dün sabah Yenişehir Ekinciler caddesinde bulunan apartmanda, Pekdoğan ailesinin 6'ncı kattaki evinde meydana geldi. Yangın büyüdükten sonra uyanan aile, dışarı çıkamadı. Murat Cem ve Oya Pekdoğan kardeşler, evin penceresine çıkarak yardım istedi. İtfaiye apartmanın altında branda açmaya başladı. Ancak iki apartmanın arasında kalan boşluğun dar olması nedeniyle branda gereği gibi açılamadı. İddiaya göre toplanan meraklı vatandaşlar yukarıdakilere "Atla" diye bağırdı. İlk olarak atlayan Oya Pekdoğan (39) istinat duvarının üstünde kendisini tutmaya çalışan itfaiye eri Cevdet Günoğlu'ya çarptıktan sonra brandanın üstüne düşerek hayatını kaybetti. Ablasının ardından atlayan Murat Cem Pekdoğan (36) ise istinat duvarının üstüne düşerek öldü. Eve giren itfaiye, dumandan zehirlenerek ölen anne Cihan Pekdoğan (56) ile baba Mehmet Pekdoğan'ı (60) buldu. Mehmet Pekdoğan hastaneye kaldırıldı.

'BRANDAYI İYİ AÇAMADIK'
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, evin binaların arasında olmasından dolayı 54 metrelik merdivenli aracın çağırıldığını, bu arada erler dar alanda atlama yatağını açmaya çalışırken vatandaşların 'Atla' demeleri üzerine penceredekilerin atladığını açıkladı. İtfaiye Şube Müdürü Şeyhmus Belek de teknik olarak yatağın açılması için yerin geniş olması gerektiğini belirterek, "İstediğimiz gibi açamadık. Açmaya çalışırken çevredekiler 'Atlayın' diye bağırıyorlardı. Onlar da çok acele etti ve atladı" dedi.
Haberin fotoğrafları