kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Medeniyetler İttifakı Forumu'na göz kamaştırıcı katılım

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Medeniyetler İttifakı Forumu'na göz kamaştırıcı katılım
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile yarın Madrid'de başlayacak "1. Medeniyetler İttifakı Forumu" çeşitli ülkelerden çok geniş katılım ile gerçekleşecek.

Forumu düzenleyicilere göre, ünlü aktör Antonio Banderas ve dünya çapında 100 milyon kitabı satan Brezilyalı yazar Paulo Coelho'un yer alması beklenen iki günlük foruma katılımcıların arasında Mustafa Koç, Güler Sabancı, Ahmet Çalık ve İzak Alaton gibi tanınmış Türk işadamlarının isimleri de dikkat çekiyor.

*FOTOĞRAFLAR ERDOĞAN'IN İSPANYA ZİYARETİ İÇİN TIKLAYINIZ

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile birlikte "Medeniyetler İttifakı" girişiminin öncülüğünü yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, forum açılışında bir konuşma yapacak. Açılışta ayrıca Zapatero, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Portekiz eski Cumhurbaşkanı Jorge Sampai da söz alacak.

Madrid'deki Belediye Kongre Merkezi'nde düzenlenecek forumun açılışından sonra gerçekleşecek ilk genel oturum "Medeniyetler İttifakı: Küresel Çağında Çeşitliği Yönetmek" konusu tartışılacak. Bu arada forumun çerçevesinde çeşitli çalışma grupları da toplanacak.

"1. Medeniyetler İttifakı Forumu" toplantısına dünyanın çeşitli ülkelerinden devlet adamları, politikacılar, uluslararası kuruluşular temsilcileri, akademisyenler, hükümet dışı örgüt yöneticileri, sanatçılar, işadamları ve medya mensupları katkıda bulunacak.

Düzenleyiciler tarafından foruma katılacağı bildirilen şahsiyetler arasında AB Dönem Başkanı Slovenya'nın Cumhurbaşkanı Danilo Turk, Aga Han, AB Ortak Dış ve Savunma Politikası Yüksek Temsilcisi Javier Solana, İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, UNESCO Genel Sekreteri Koichuro Matsuura ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa da bulunuyor.

Ünlü aktör Javier Banderas, dünya çapında 100 milyon kitap satan Brezilyalı yazar Paulo Coelho ve Nobel Barış Ödülü Şirin Ebadi'nin toplantıya katılacağı da bildiriliyor.

Bu arada, Türkiye de, toplantıda çok geniş bir biçimde temsil edilecek.
Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve İstanbul Belediye Başkanı Kadir Toptaş'ın da hazır bulacağı katılımcıların listesinde Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Koç Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ve Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzak Alaton'un isimleri dikkat çekiyor.

(ANKA)