Şu an
12 Ocak 2008 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
12 Ocak 2008, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Kosinitza’nın duvarlarındaki tablolar ve masalardaki abajurlar mekâna rahat bir hava vermiş. Bu küçük lokantada kendinizi evinizde gibi hissedebilirsiniz.
Sıcak ortamlarda yemenin tadı başka
Kuzguncuk'taki deniz ürünleri restoranı Kosinitza'daki spesiyaller, burasının sıradan bir mekân olmadığını gösteriyor. Bu küçük ve sevimli restoranda karides yaprak pane, taze ahtapot ızgara, baby kalamar şişi denemekte fayda var. ...
Yaşam dosyaları
Çocuklar daha kolay nasıl öğrenir?
Çocuğunuzun ders çalışma yönteminden memnun değil misiniz? Çabucak dikkati mi dağılıyor? Öğrenmesini...
Motosikletlerin farkedilme savaşı
HIZ, özgürlük, adrenalin, tehlike... Bunlar motosiklete hiç binmemiş birinin "motosiklet" denince aklına gelen ilk kelimeler....
Sigara nasıl kolay bırakılır?
Sigara ile vedalaşmak için en uygun zamanı seçin. Tatiller ve Ramazan ayı bunun için en uygun dönemlerdir....
Istakozun yanında vişneli yaprak sarma
Gümüşsuyu'nda yeni açılan Topaz, İstanbul'un en pahalı ve iddialı restoranlarından. Maine ıstakoz, levrek gibi deniz ürünlerinin yanı sıra vişneli yaprak sarma gibi klasik Türk mutfağı yemekleri de var. Yeme içme sektörünün yerinde saydığını söyleyenler var; ben onlara katılmıyorum. ...
Yılbaşı sofrasına hindi yakışır!
Yılbaşında hindi yemek, artık bizde de bir gelenek haline geldi. Üstelik pek çok ünlü mekân, kendi özel yöntemleriyle hazırladıkları hindiyi evlere kadar getiriyor. Sofranızda iç pilavlı, kestaneli ve bademli bir hindiye yer açmak isterseniz, sipariş vermek için geç kalmış değilsiniz. ...
Pazar yerinde çıtır balık
İstinye Pazarı'ndaki Balıkev adlı lokantada, içki ve meze yok, ama malzemeler hiç beklemeden satıldığı için taze balık yemenin keyfini çıkartabilirsiniz. Bu kadar lüks bir yerde bu kadar uygun fiyatlarda balık yemek de şaşırtıcı. İstinyepark alışveriş merkezi, benzerlerinden oldukça farklı. ...
Ocakbaşının sırrı ustasındadır
Bir Japon suşi ustasının 10 yıllık çıraklık dönemi sonunda 'usta' sıfatını hak ettiği söylenir. Gerçekten de iyi bir suşi barında işinin erbabı ustayı seyretmek keyiftir. Bir zamanlar lonca teşkilatı dimdik ayaktayken, bizde de her mesleğin kesin ve katı kuralları varmış. ...
İtalya'nın bağlarından bir kız geldi
Dünyada hatırı sayılır üne sahip bir İtalyan şarap firmasının genç yöneticisi Gaia Gaja, son yıllarda en yaygın trendin bağ satın alıp şarap üretmek olduğunu söylüyor. Markasının tanıtımı için İstanbul'a gelen Gaja, şarapları ve şarapçılıkla geçen hayatını anlattı. ...
Fransızlara parmak ısırtan Türk
Türkiye'nin tanıtımı için beş yıldır Fransa'nın turistik şehirlerinde gastronomi ve kültür festivali (Afiyet Olsun, Istanbul la Magnifique) düzenleyen yemek yazarı ve gurme Sevim Gökyıldız; son olarak ekim ayı sonunda Dijon Belediyesi'nin davetiyle Mutfak Sanatları Uluslararası Bienali'ne katıldı. ...
Ayvalık'ta denizden ne çıksa yenir
Kidonya, kum midyesi, deniz kestanesi, çipura, levrek... Ayvalık'ta şimdi denize girme değil, denizden çıkan her şeyi yeme zamanı... Deniz ürünleri lokantası Bay Nihat'taki yemek şölenini ise yaşayanlar unutamıyor. Yazdan kalma bir gün... ...
Şaraplar şişeyle değil, kadehle
Alışveriş meraklılarının dinlenmek için tercih ettiği adreslerden biri haline gelen Zazie, İtalyan mutfağı ağırlıklı mönüsüyle dikkat çekiyor. Çeşitli kokteyllerin bulunduğu mekânda hemen her şaraptan yalnızca bir kadeh isteyebilirsiniz. Kimi insanlar dükkân dolaşmaktan, vitrin bakmaktan hoşlanır. ...
Mönüde masaj da var
Hem bar hem kulüp hem de restoran olan Supper Club, müşterilerine yemeğin yanında ilginç hizmetler de veren bir mekân. Burada ayakkabılarınızı çıkarıp, yayıldığınız minderlerde karidesinizi tadarken masaj da yaptırabiliyorsunuz. ...
Kırmızı üzümden beyaz şarap
Mesleğini bırakıp kendini üzüm yetiştirmeye ve şarap yapmaya adayan ünlü mimar Reşit Soley, bu işte de en az mimarlığı kadar adından söz ettiriyor. Soley'le nasıl böyle bir 'deliliğe' giriştiğini ve şarapçılıkla ilgili dünyadaki son gelişmeleri konuştuk. ...
Diğer Gurme Haberleri
Kasapta seç, önünde ye!
Başka türlü bir meyhane
Yemeyenin lokumunu yerler
Bit Pazarı'nda Esnaf Lokantası
Kömür ızgarasında pişen etin kokusu yeter
Fransız usulü öğle yemeği
Markalar iştah açar
Caz var ama içki yok
Mis kokan yemekler
Yazarlar
Sunay Akın
Prof. Dr. Bengi Semerci
Refik Durbaş
Atilla Dorsay
Atilla Dorsay
Alışveriş
İhtiyaçları tamamlama zamanı
Karşı konulmaz indirimler başladı. Bu zorlu dönemi az zararla atlatmak istiyorsanız, öncelikle ihtiyaçlarınızı ...
Dokuz aylık şıklık
Karnınız büyümeye başlıyor, ister istemez kilo alıyorsunuz... Bir yandan da stilinizden ödün vermek istemiyorsunuz. ...
Yılbaşı ağacına dönmeyin
Yeni yıl gecesine sayılı günler kaldı. Saçınız, makyajınız, kıyafetinizle bir bütünlük içinde ve kusursuz olmak ...
Spor
F.Bahçe'de misyonumu tamamladım
O, Türk futboluna altın çağını yaşatan, altın neslin en önemli temsilcilerinden biri. ...
"Kazanarak başlayalım"
Ligin ilk yarısını iyi kapatan Beşiktaş'ta teknik direktör Sağlam, futbolcularına, Konya maçı bizim için çok önemli. ...
Deportivo talip
İspanya'da kötü bir sezon geçiren ve toparlanmak isteyen Deportivo'nun listesinde F.Bahçeli Kezman'ın da olduğu ...
Cuma
Kare As: Profiterol
Çikolatalı tatlıların en lezzetlilerinden profiterolün sırrı, malzemelerinde saklı. Bu cezbedici tatlıyı yapan ...
Wong Kar Wai işi aşk pastası
Hong Konglu usta yönetmen Wong Kar Wai, bu hafta hayranlarını şaşırtarak İngilizce çektiği bir filmle karşımıza ...
İndirimden ne alsak?
Neredeyse tüm markalar vitrinlerini 'indirim' yazılarıyla süsledi. Bu cazibeye kapılıp gardırobunuzu gereksiz ...
Dünya
Türk jetleri Maliki'yi sarsıyor
Washington Post: Sınır ötesi operasyon, Kürt liderlerin merkezi hükümete tepki göstermesine neden oldu Başta Barzani ...
'Sarkozy cimri bir zamparadır'
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin eşi Cecilia'nın gazeteci arkadaşı Anna Bilton tarafından kaleme alınan hayat ...