kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan'dan, DTP'ye: Size ne gerek var?

ANKARA
Başbakan Tayyip Erdoğan, PKK'yı "siyasi örgütlenme" diye niteleyen DTP'ye sert tepki gösterdi: Bu anlayış acaba bu çatı altında ne iş görüyor? Madem PKK siyasi bir örgüt size ne gerek var..
İLİŞKİLİ HABERLER
Erdoğan'dan, DTP'ye: Size ne gerek var?
Başbakan Tayyip Erdoğan, PKK'yı 'siyasi bir örgüt' diye niteleyen DTP'lileri sert dille eleştirdi ve "Niçin hâlâ kalkıp tavrınızı koyamıyorsunuz? Siz korktukça, biliniz ki korkunun ecele faydası yoktur, gelip bir gün sizi yakalayacaktır'' dedi. AK Parti grubundaki konuşmasının büyük bölümünü Diyarbakır'daki kanlı terör saldırısına ayıran Başbakan Erdoğan, bugüne kadar karanlıktan beslenen terör örgütü mensuplarının, Türkiye'nin gün ışığına kavuşmasından, açık ve şeffaf bir demokrasiye ulaşmasından tedirgin olduğunu belirtti. Erdoğan, "Demokrasi, hukuk adaletin güçlenmesi, Ankara'nın bütün kurumlarıyla birlikte kalbini Anadolu'ya vermesi, vatandaşımızın devletiyle bütünleşmesi teröristlerin tabanını kurutuyor" diye konuştu.

TAVIR KOYUN' ÇAĞRISI
Erdoğan, konuşmasında isim vermeden PKK'yı siyasi örgüt diye tanımlayan DTP'ye de ağır eleştirilerde bulundu: "Peki o caniler, bu cinayeti işleyenler, azmettirenler, cinayet emrini verenler, ne elde ettiler? Hangi ideale hizmet ettiler? Hangi ideallerini gerçekleştirdiler? Karanlık maskeleri indirildiğinde ne söyleyebilirler? Terör örgütü için 'siyasi bir örgütlenme' diyen anlayış acaba bu çatı altında ne iş görüyor? Madem siyasi örgüt size ne gerek var? Niçin hâlâ kalkıp tavrınızı koyamıyorsunuz? Siz korktukça, kaçtıkça biliniz ki korkunun ecele faydası yoktur, gelip bir gün sizi yakalayacaktır."

TABANSIZ KALDILAR'
Terör ve şiddetin bir "akıl kilitlenmesi" olduğunu vurgulayarak, bu kilidin er geç kırılacağını belirten Erdoğan, "Demokrasi içinde, hukuk içinde, bin yıllık medeniyet birikimimiz içinde çözümsüz olduğuna inandığımız hiçbir meselemiz yoktur" dedi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye, daha çok demokrasi, daha çok refah, daha çok kalkınma, daha güçlü bir hukuk devleti olma yolundaki yürüyüşünü asla kesintiye uğratmayacaktır."

MEŞRU ARAÇ SİYASETTİR'
Başbakan, son beş yıldır Türkiye'nin geldiği noktadan en çok rahatsız olanların "istismar alanlarını kaybedenler" olduğunu yineledi ve "Meselelerimizi konuşmanın, masa etrafında toplanarak çözmenin de en meşru aracı siyasettir. Terörü bir yöntem olarak onaylayanlar, terör eylemlerinin kanlı sonuçlarına ortak olurlar.''