Fındıklı reçelli börek Sütü tencereye koyun ve margarini ilave ederek kaynatın, soğumaya bırakın. Ilık suda mayayı şekerle eritin. 15 dakika bekletin. Unu eleyip ortasını açın, süt ve eritilmiş mayanın içine yumurtayı kırıp yoğurun. Hamur cıvık olursa biraz un katın. Yağlanmış kapta bir saat dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, merdane ile açın. Kayısı reçeli, fındık ve margarini iyice karıştırıp, açılan hamurun içine birer kaşık koyun. Karşılıklı uçları kapayıp, tepsiye koyun. Diğer hamurlara da aynı işlemi yapıp, tepside 20 dakika bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
* 4.5 su bardağı un
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı ılık su
* 1 çorba kaşığı şeker
* 40 gr. yaş maya
* 2 yumurta
* 2 kaşık margarin
İçi:
* 2 çay bardağı kayısı reçeli
* 2 çay bardağı dövülmüş fındık
* 2 tatlı kaşığı margarin
Yayın tarihi: 9 Ocak 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/09/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.