Yumurta, süt, sıvıyağ, tuz ve yeteri kadar unla bir hamur yoğurun. Hazırlanan hamuru 10 parçaya ayırıp, her parçayı 2 cm. kalınlığında açın. Bir tepsiyi yağlayın, ilk açılan yufkayı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde yayın. Diğer yufkaları kaynar suda bir dakika haşlayın. Yufkaları soğuk suya atın, kevgirle alarak süzün. Temiz bir bezle kuruladıktan sonra tepsiye yayın. Yufkaların arasına erimiş tereyağı gezdirin. Hamurun yarısı bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın. Orta kata yumurtayla ezilen beyaz peynir serpin, kalan yufkaları da üstüne aynı şekilde yayın. Tüm yufkalar bitince kenardan sarkan parçaları üzerine çevirip, bolca yağlayın. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın.
Malzemeler
* 5 adet yumurta
* 1 kahve fincanı süt
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 250 gr. beyaz peynir
* 200 gr. tereyağı
* Aldığı kadar un
* Tuz
Yayın tarihi: 9 Ocak 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/09/gny/haber,E865451250DB4965BBE15805A994CA72.html
Tüm hakları saklıdır.