kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Büyük ikramiyenin ilk talihlisi işçi emeklisi

Enis YILDIRIM ANKARA
Milli Piyango'nun 4 talihlisinden biri ikramiyesini "vekaletle" aldı. Talihli, isminin açıklanmasını istemedi ama özellikleri fikir verdi: İşçi emeklisi, 55-60 yaşında, evli ve İstanbul'da yaşıyor..
Çeyrek biletiyle, Milli Piyango'nun 25 milyon YTL'lik yılbaşı büyük ikramiyesine ortak olan dört talihliden biri, parasını dün "vekaletle" aldı. Talihli isminin açıklanmasını istemedi ama; özellikleri "Para iyi ki böyle birine çıkmış" dedirtti. İlk milyoner, 55-60 yaşında, işçi emeklisi, evli, İstanbul'da yaşıyor... Halk Bankası Emek Şube Müdürü Yücel Örnek, yılbaşı büyük ikramiyesini kazanan 4 talihliden birinin vekaleti ile çekilişten üç gün sonra dün Milli Piyango Genel Müdürlüğü'ne geldi.

KONTROL EDİLDİ VE...
Banka Müdürü Örnek, İstanbul Bahçekapı'da bir seyyar bayiden satın alınan bileti, Milli Piyango Bilet İkramiye Kontrol Daire Başkanı Murteza Çakır'a teslim etti. Bilet kontrolünün ardından talihlinin ikramiyesi Milli Piyango Merkez Muhasebe Müdürü Mehmet Reşat Sivri tarafından Yücel Örnek'e teslim edildi. Yücel Örnek, 6 milyon 250 bin YTL olan ikramiyeyi kazanan talihlinin 55-60 yaşlarında, evli, işçi emeklisi ve İstanbul'da yaşadığını anlattı.

2 GÜNLÜK KAYIP 4800 YTL
Talihlinin ikramiyesinin bir kısmını hayır kurumlarına bağışlayacağını belirten Örnek, büyük kısmı ile arsa alacağını kendisine söylediğini belirtti. Talihliyi tanımadığını belirten Örnek, talihlinin işlemleri yürütmek üzere kendilerine ulaştığını açıkladı. Milli Piyango ikramiyeleri vergiden de muaf tutuluyor. Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde 25 milyon YTL büyük ikramiyeyi kazanıp da parasını almayanlar ikinci günde 4800 YTL faiz gelirinden oldu.