Türkiye'de yapılan benzer spor panelleri veya semppozyumları arasında, sırıtan, dikkat çeken bir organizasyondur "Raket Sporları" sempozyumu. Bu yıl üçüncüsü yapılan sempozyuma ilk yılından itibaren büyük bir istekle katılıyorum.
Kocaeli Üniversitesi'nin bu nazik davetine iki elim kanda olsa, hayır diyemem. Nedeni çok basit. Burası bir bilim yuvası. Normal olarak bu neden, önem hissi uyandırmak için yeterli. Ötesi, Cem Yılmaz'ın salyalar saçarak gülmemizi sağlayan en etkili tiplemesi
"Eğitim şart" içinde gizlidir. Yani hem eğitim şart diyerek kahkahayı basacaksınız, hem de eğitime katkı sağlamayacaksınız. İşin bu tarafı insanın yüzünü kızartır. Neyse! Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi Müdürlüğü'nün, spor branşları arasından
raket sporları diye bir konuyu ataçlayarak, sempozyum konusuna çevirmesi, gerçekten çok ilginç. Tenis, squash, masa tenisi, badminton sporları konu başlıkları. Dışardan bakan için, bu sporların sempozyum konusu olmasının tek nedeni
"Raket". Oysa sempozyumun fikir babası Prof. Dr. Yavuz Taşkıran, sporun endüstriyel yapısından girip, sosyoekonomisinden çıkan bir tartışma haftasıyla konunun mercek altına alınmasını sağlıyor.
EN DOĞRU SEÇİMİ YAPTILAR Aslında sporun branşlar arasındaki farklılıklarını ortaya dökmek için akılcı bir seçim. En çarpıcı soru da raketle oynanan diğer sporların ekonomilerini neden tenis kadar büyütemediği? Badminton'un neden kırda, çayırda aile sporu haline gelemediği, okullar için bulunmaz bir aktivite olan masa tenisinin neden yaygınlaştırılamadığı sorgulanıyor.
Nasıl mı? Konunun uzmanları, eğitimciler, Federasyon başkanları davet edilip, geleceğin spor adamlarını da karşılarına oturtarak.
Her konuşmadan sonra tartışma çıkıyor. Sorular, cevaplar ardı ardına.
Ancak işin öbür yanı da var. Oturum Başkanı Cem Çetin, 3 yıldır çağrıları cevapsız bırakan Tenis Federasyonu başkanına
"Anlatacak bir şeyi olsaydı burada olurdu" diye serzenişte bulundu. Ben, başkanın anlatacakları olduğunu biliyorum. Ama bu önemli değil. Anlatılmalı. Bir serzeniş de Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na geldi.
Rektör Prof.Dr.Sezer Şener Komşuoğlu ise sporla bilimi birleştiren bu sempozyumu sahiplendiği için teşekkürü hak ediyor.
Yayın tarihi: 3 Ocak 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/03//haber,E4E04C5539764FA2BB9FAF9E8FA9E3AA.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.