Patatesleri haşlayıp, iyice ezin. Sıcakken içine margarini, sütü, yumurtalardan birini, kabartma tozunu ve unu koyup yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru 3 parçaya bölün. Merdane ile açın. Açtığınız yufkayı 4 parçaya bölün. Geniş tarafına kayısı reçeli sürün, sigara böreği sarar gibi gevşek olarak sarın. Diğer hamurlara da aynı işlemi yapın. Tepsiye dizin, üzerine çırpılmış yumurta sürün. 170 derecedeki önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER 8 kişilik
* 500 gr. patates
* 4 su bardağı un
* 1 su bardağı kayısı reçeli
* 2 yumurta sarısı
* 1 çay bardağı süt
* Aldığı kadar un
* 100 gr. margarin 1 paket kabartma tozu
Yayın tarihi: 3 Ocak 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/03/gny/haber,CBAD138FE64C485E817CE354488BE284.html
Tüm hakları saklıdır.