kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baran'ı vuran polise 25 yıl hapis talebi

Ali EYCE-İZMİR / SABAH
İki ay önce İzmir'de "Dur" ihtarına uymadığı için Baran Tursun'u öldürdüğü iddia edilen polis memuru için 25 yıl hapis istendi..
İzmir'de iki ay önce "Dur" ihtarına uymadığı için 20 yaşındaki Baran Tursun'u vurduğu gerekçesiyle tutuklanan polis memuru O.A. hakkında, 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Karşıyaka Cumhuriyet Savcısı Cengiz Bardak'ın hazırladığı iddianamede, Tursun'un ölümüne neden olan kurşunun çıktığı silahın belirlenemediği belirtildi. Ancak iddianamede silah kullanılırken 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'nda yer alan silah kullanılmasını gerektiren hallerin ve ayrıca meşru müdafaa halinin söz konusu olmadığı öne sürüldü.

"BU BİR 'BONUS' CİNAYETİ"
O.A.'nın "Olası kasıtla adam öldürmek" suçundan 25 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Yargılamaya, 14 Ocak'ta Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. Davayla ilgili açıklama yapan Tursun ailesinin avukatı Alper Bağıran ise polis memurunun Baran Tursun'a direk olarak ateş ettiğini düşündüklerini bu nedenle de davanın "Kasten adam öldürme" suçundan açılması gerektiğini söyledi. Olayın da bir "Bonus cinayeti" olduğunu iddia eden Bağıran, "İzmir Emniyet'i olaylara müdahale ve suçlu yakalama durumuna göre polis memurlarına "Bonus" denilen puan veriyor. Bu durum polisler üzerinde baskı yaratıyor. Bu nedenle son zamanlarda polisteki bu tür suçlar arttı. Çünkü puan sistemi buna zorluyor. Avukat olduğum için ve polisteki olaylara baktığımız için bunu gözlemliyoruz" dedi. Baba Mehmet Tursun ise tutuklu bulunan polis memurunun elinde barut izi bulunmadığını, serbest kalan diğer polislerin elinde ise barut izi olduğunu iddia ederek, ilk duruşmaya olayı gören sürpriz tanıklarla geleceğini söyledi.