Tahin, limon suyu, tuz, sarmısağı karıştırın. Bir kahve fincanı su ilave ederek iyice karıştırın. Nohutu ekleyerek çırpın. 2 dakika ocakta pişirin, kısık ateşte hızlı karıştırarak ısıtın, servis tabağına alın. Pastırmayı zeytinyağı ile pişirin, humusun üzerine alın. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER 4kişilik* 1 su bardağı nohut (pişmiş, püre haline getirilmiş)
* 1 su bardağı tahin
* 1 kahve fincanı limon suyu
* Tuz
* 4 diş sarmısak (dövülmüş)
* 6 dilim pastırma
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yayın tarihi: 27 Aralık 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/27/gny/haber,699BABA0627D46D79EAA66D55D21B7ED.html
Tüm hakları saklıdır.