Kestaneyi haşlayıp ayıklayın, püre haline getirin. Tavuk kıymasını, taze soğanı, sarmısağı, kepek ekmeği içini, tuz, karabiber ve mantarları robotta iyice karıştırın. Kestaneyi ilave edip, iyice yoğurun. Bu karışımdan istediğiniz şekilde köfteler yapın. İki kaşık zeytinyağında arkalı önlü kızartın, fırın tepsisine dizin ve altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Zeytinyağı, sirke, sarmısak ve zencefili bir kasede karıştırın. İçine ince kıyılmış havuç dilimleri koyun. Köfteleri, yanında bu sosla servis yapın.
MALZEMELER 5 kişilik
* 500 gr. kestane
* 100 gr. tavuk kıyması
* 1 su bardağı mantar
* 1 taze soğan
* 1 diş sarmısak
* 1 dilim kepek ekmeği
* Tuz
* Karabiber
* 1 çorba kaşığı soya sosu
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Sos:
* 1 tutam zencefil
* 1 kahve fincanı sirke
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1/2 küçük havuç
* 1 diş sarmısak
Yayın tarihi: 27 Aralık 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/27/gny/haber,2C7180AAB2744A4DB51939672D0B63ED.html
Tüm hakları saklıdır.