Öncelikle soğanları ayıklayıp, yıkayın. Bir tencereye yağı, eti ve soğanları koyup, renkleri dönene kadar kavurun. Defne yaprağı ve tane karabiberi ilave edin. Yemeği kısık ateşe alıp, iki su bardağı su ilavesiyle 1,5 saat pişirin. Pişmesine yakın tuzunu da ekleyip, soğanların dağılmamasına dikkat ederek karıştırın. Ocaktan indirdikten sonra üzerine sirkeyi gezdirin. Sade pilavla birlikte sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 1 kg. koyun eti (kuşbaşı doğranmış)
* 1 kg. arpacık soğanı
* 2 adet defne yaprağı
* 2 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı
* 2 çorba kaşığı sirke
* Tuz
* NaneKarabiber
Yayın tarihi: 11 Aralık 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/11/gny/haber,988AB8E51B5A49D7BC1255669118C61C.html
Tüm hakları saklıdır.