Kasap olmak Alemdar’ın çocukluk hayaliymiş.
En süslü etler burada
Hayatli Meat & Eat'den HAYAT ALEMDAR..
Anadoluhisar'ındaki Hayatli Meat & Eat dükkânından içeri girenler buranın bir kasap olduğuna inanmakta güçlük çekiyor. İçeriye ne et kokusu ne de soğuk hava hâkim. Kasabın sahibi 32 yıldır konfeksiyon işiyle uğraşan Hayat Alemdar. Ülkenin önde gelen firmalarına yıllarca kıyafet diken Alemdar'ın hayattaki en büyük isteği aslında kasap olmakmış. O da tekstil atölyesinin yanındaki dükkân boşalınca burayı kiralayarak butik kasaba dönüştürmüş. Kasabın adı Hayatli ise İsveç dilinde 'canım' demekmiş. Kasapçılık Alemdar'ın hep arzuladığı bir iş olduğu için dükkânına bu ismi vermiş.
'SOSYETEDE T-BONE MODA'
Dekorasyondan etlere kadar Alemdar'ın kasabındaki her şey süslü. Bu durumu: "Sabırım tekstilcilikten geliyor. Kesip şekiller vermek ve süslemek benim işim," diyerek açıklıyor. Öyle ki burada kalp şeklinde kesilmiş bonfile ve köfteler bile var. Klasik mahalle kasabında bulunan etler de unutulmamış tabii. Ama Hayatli'yi özel yapan lezzetleri; baget işkembesi, avokado püreli karidesli kanepeleri, hamurlu - tarçınlı köfteleri, mini beğendili bohçaları... Cemiyet hayatında verilen davetlerde de şu sıralar en çok tercih edilen isimler arasında olan Alemdar, kokteyllerde en çok hamurlu köfte, tarçınlı köfte ve mini mücverlerin tercih edildiğini söylüyor ve ekliyor: "Ama günümüzün şampiyonu t-bone steak, dana pirzola ve antrikot. T-bone sosyetede moda oldu. Özellikle gençler verdikleri davetlerde t-bone sunmayı tercih ediyor. Lüks restoranlar da bizden 550 gramlık tbone steak satın alıyorlar. Üstelik bu bir kişilik porsiyon. Ülkemizde yemek adetleri artık değişiyor. Steak diğer etlerin pabucunu dama attı."
Yayın tarihi: 9 Aralık 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/09/pz/haber,4BBBE3E6FFAF41359D7525D4A2ABF0BE.html
Tüm hakları saklıdır.