Patlıcanları ortadan ikiye bölün, alacalı soyun. Limonla ovun. Tuzlu suda yarım saat bekletin. Bolca yıkayıp, sıkın. Kabak oyacağı ile içlerini oyun. Kıymayı, yumurtayı, tuzu, karabiberi, maydanozu ve unu iyice karıştırıp, nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Patlıcanları bol yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Aynı yağda köfteleri de kızartın. Patlıcanların içine doldurun. Servis tabağına alın. Üzerine domates sosunu dökün. Kuskus, makarna, bulgur pilavı veya cacıkla servis yapın. SOSU: Domates rendelenir. 1 kaşık tuz, şeker, ketçap ve sarmısak doğranıp ateşte iyice pişirilir. Arzu ettiğiniz yerde kullanılır.
MALZEMELER 6 kişilik* 1 kg patlıcan (ufak boy)
* 500 gr kıyma
* 2 yumurta
* Yarım demet maydanoz
* Tuz
* 2 çorba kaşığı galeta unu veya un
* Karabiber
* Kızartmak için sıvıyağ
Sosu için:
* 4 tane domates
* 1 tatlı kaşığı ketçap
* 1 kesme şeker
* 4 diş sarımsak n Tuz
Yayın tarihi: 30 Kasım 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/30/gny/haber,D955AEFA054D42C091755BECA21DDE5F.html
Tüm hakları saklıdır.