Ebegümecini haşlayıp, iyice sıkın. Ardından ince ince kıyın. Zeytinyağı, tuz ve kırmızı bibere, ince ince kıymış olduğunuz sarımsak, tuz ve yoğurdu ilave edin. Tüm bu malzemeleri harmanlayın. En sonunda domatesleri de bunların içine ekleyip, iyice karıştırın.
MALZEMELER 8 kişilik
* Yarım kg ebegümeci
* 1 fincan zeytinyağı
* 3 dal taze sarmısak
* Tuz
* Kırmızı biber
* 2 su bardağı yoğurt
* 4 adet orta boy domates
* 1 demet roka
Yayın tarihi: 30 Kasım 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/30/gny/haber,53E04C45B45F4C7A8E0DF951413B5845.html
Tüm hakları saklıdır.