Ebegümecini haşlayıp, sıkın ve mümkün olduğunca ince bir şekilde kıyın. Zeytinyağı, tuz, kırmızı biber, ince ince kıymış olduğunuz sarmısak, tuz ve yoğurdu ilave edip, harmanlayın. Domateslerin içlerini oyun. Hazırlanan karışımı domateslerin içlerine doldurun. Roka yapraklarını tabağa dizin. Üzerlerine domatesleri yerleştirin ve servis yapın.
Malzemeler
* 1/2 kg ebegümeci
* 1 fincan zeytinyağı
* 3 dal taze sarımsak
* Tuz
* Kırmızı biber
* 2 su bardağı yoğurt
* 6 adet orta boy domates
* 1 demet roka
Yayın tarihi: 28 Kasım 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/28/gny/haber,BE8CC41D51AB4409B60E2B8D31B03FCE.html
Tüm hakları saklıdır.