Türk Hava Yolları'nın (THY) uzun hatlarda uygulamaya başladığı 'Flying Chef' (Uçan aşcı) uygulaması yolcuların ilgisini çekiyor. Şimdilik New York, Chicago ve Cape Town hattında hizmet veren uçan aşçılar, THY'nin ikram ortağı Do&Co'nun Avusturya'daki tesislerinde özenle seçiliyor. 45 günlük eğitim alan uçan aşçılar, uçaktaki kabin ekibi kadar güvenlik prosedürlerini öğreniyor, acil durumlarda ne yapmaları gerektiği hususunda eğitiliyorlar. Uçan aşçılar, mesleğinde tecrübeli olanlardan seçiliyor. Aşçı uçaktaki yolcularla tek tek ilgileniyor, onların beğeni ve şikâyetlerini dinliyor. Do&Co, uçan aşçı konseptini Avusturya Havayolları'nda uzun yıllardır başarıyla uyguluyor. Uçan aşçılar çok yakında THY'nin bütün uzun uçuşlarında business class yolcularına hizmet vermeye hazırlanıyor.
Yayın tarihi: 25 Kasım 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/25/pz/haber,704471B9797B46AFA43BCB4F587B9EF0.html
Tüm hakları saklıdır.