kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Aşçılık yemek derken, Bolulu gurme Yurdaer Kalaycı'dan bahsetmemek olmaz. Aslında Yurdaer Bey'in ressamlık, otel işletmeciliği gibi farklı şapkaları da var. Yurdaer Kalaycı, Floransa Bienali'ne davet almış. Kendini yemek sevdasının arkeologu olarak tanımlayan Kalaycı, elinde 30 yılda biriktirdiği 3 binin üzerinde yemek reçetesi bulunduğunu belirterek, " Yemek için 500 kilometre katedebilirim. Zul gelmez" diyor. Yurdaer, Fatih'in döneminde saray mutfağı kadrosu 100 kişi iken, 17. yüzyılda bin 700 kişiye yükseldiğini belirterek, "Çoğu da ince aşçı. Yani börek, hoşaf ustası. O dönemde Avrupa rönesans ile ressam besliyor, biz pehlivan ve aşçı besliyoruz" dedi.