İLİŞKİLİ HABERLER
'30 yılda 3 bin yemek reçetesi topladım'
'30 yılda 3 bin yemek reçetesi topladım'
Aşçılık yemek derken, Bolulu gurme Yurdaer Kalaycı'dan bahsetmemek olmaz. Aslında Yurdaer Bey'in ressamlık, otel işletmeciliği gibi farklı şapkaları da var. Yurdaer Kalaycı, Floransa Bienali'ne davet almış. Kendini yemek sevdasının arkeologu olarak tanımlayan Kalaycı, elinde 30 yılda biriktirdiği 3 binin üzerinde yemek reçetesi bulunduğunu belirterek, " Yemek için 500 kilometre katedebilirim. Zul gelmez" diyor. Yurdaer, Fatih'in döneminde saray mutfağı kadrosu 100 kişi iken, 17. yüzyılda bin 700 kişiye yükseldiğini belirterek, "Çoğu da ince aşçı. Yani börek, hoşaf ustası. O dönemde Avrupa rönesans ile ressam besliyor, biz pehlivan ve aşçı besliyoruz" dedi.
Yayın tarihi: 13 Kasım 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/13//haber,845AB7CB06E740F796CF1B586CBC275E.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.