Istakoz kaynar suda insan gibi acı çekiyor
İngiltere'de yapılan bir araştırma, ıstakoz ve karideslerin pişerken "acı çektiğini" ortaya çıkardı. Kaynar suya atılan karides ve ıstakozların 'haşlandıklarını' hissettiğini öne süren biyolog Robert Elwood, "Pişerken yanan bölgelerindeki acıyı hafifletmek için her 5 dakikada bir o bölgeyi ovalamaya çalışıyorlar. Bu acı çekmelerinin başka bir göstergesi. Üstelik acıya verilen bu tepki memeli hayvanlarda da aynı şekilde" diye konuştu. Daha önce yapılan araştırmalarda, ıstakoz ve karideslerin sinir sistemlerinin gelişmemiş olmasından dolayı acıyı hissetmedikleri belirtilmişti. Halen böyle düşünen bilim adamları olduğunu belirten biyolog Elwood, "Ancak hoşumuza gitmese de onların acısını kabullenmek gerekli" dedi.
Yayın tarihi: 9 Kasım 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/09//haber,9339F2C9B372457CA376CC33A7A109D6.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.